Suhanj!6

9 aug

Ma hajnalban került megrendezésre a 4. Suhanj!6 6 órás jótékonysági futóverseny. Aki esetleg nem ismerné a szervezetet: sérült és fogyatékkal élő társakkal osztják meg a mozgás örömét. A jótékonysági futáson befolyó pénzek új eszközök beszerzését szolgálják.

rajtszám

Még májusban neveztünk. A Szentendrei szigeten lévő Szigetmonostoron, illetve Horánynál lévő gáton rendezik a futást, közvetlenül a Duna parton, tényleg festői környezetben. Jártam már erre, akkor nem sport ügyben, azóta sokat fejlődött a környezet: szép állapotú mosdó és zuhanyzó, fedett részek, büfék, 10-kor bezáró fagyis (üzletpolitika: 5*).

Izgalommal vegyes várakozás volt rajtam: 6 órás futásunkat 2 fős kis csapatunk órás váltásokban tervezett megoldani. Utoljára Velencén futottam majdnem ennyit, igaz, ott egyben, annak azonban elég komoly hiszti lett a vége. Több célt is kitűztem magam elé, az egyik az volt, hogy most hiszti nélkül, ha kell vért pisilve, de megcsináljam. Szerettem volna előzetesen 30 km-t futni, 3×10 felosztásban, minden alkalommal 5:30 / km alatti tempóban. Muhahahaha, a második felvonásban ezt elengedtem gyorsan.

Időben érkeztünk Monostorra, volt idő egy retró sajtburgerre, némi social networkre, rajtszámátvételre stb.

fiúk

Nagyon családias kis rendezvény volt egyébként, sok résztvevővel, de még nem bántóan sokkal, rengeteg ismerőssel. Mindenkinek volt egy jó szava a másikhoz, sok holtponton átsegített.

Viktor kezdte a körözést a 2 km hosszú pályán. Komoly tempót tolt, 12 km után 3. helyen álltunk a férfi párosok között. Az első 10 km-t én is az eltervezettek szerint teljesítettem. Szépen váltottuk egymást és persze etaponként a komplett ruhatárunkat, mert a pálya szélén állva hűvös volt az idő kicsit, de ebből a 2 km-en én semmit nem éreztem 🙂

Pörgettük a lábunkat, Viktor második futása is jól sikerült. Én kicsit nehézkesebben indultam el, húzta is a görcs a vádlim, de tudtam, hogy kb. 1 kilométer és helyre áll a rend. Így is lett, ittam némi izot és szépen egyenletesen szeltem a kilométereket. Volt az egész versenynek egy furcsa feelingje, engem leginkább a kamaszkori Szigetekre emlékeztetett: mindenhol hálózsákokben feküdtek az emberek az út mellett, a wc előtt több perces várakozás, hamburger, csapolt sör stb. Jó kis mulatság volt, na. Vártam a napfelkeltét és magamban nagyon örültem, hogy én futhatok be. Akkor még nem is sejtettem, hogy igazi jutalomjáték lesz.

Viktor harmadik futása is parádés eredménnyel zárult, így nyugodtan mehettem ki a pályára, annak biztos tudatában, hogy ha Futóbéka nem köröz le, akkor meglesz a 4. hely a 17 csapatos férfi váltó mezőnyben. Kis csapatunknak nem is olyan rossz eredmény szerintem. Többször is ráköszöntem Békára és bár igen lassúnak éreztem magam, ő sem volt sokkal gyorsabb hála Istennek. Mintha egy kis küzdést is láttam volna az arcán.

Aztán felkelt a nap és igazi népünnepély kezdődött. Tulajdonképpen mindenki visszafelé számlált, a hátralévő percek mágikus varázsszóként terjedtek szájról szájra. A rajt – célkapu előtt Király Viki, Emi, Bry és Gyarmatizoli alkotta kis kvartett minden fordulóban úgy ünnepelt, mintha legalábbis egyéniben teljesítettem volna. Nem túloztam, amikor a futás után azt mondtam nekik, hogy az utolsó kili csak azért ment, mert még egyszer át akartam élni azt a túlcsorduló szeretetet, ami áramlott. Hihetetlen volt.

utolsó kör I utolsó kör II. utolsó kör III.

Maradt még egy kis erőm pózolásra és táncra a frissítő asztalnál is, ennek eredményét később belinkelem, mert a fotós kolléga bőszen kattintgatott, miután felhívtam a figyelmét, hogy “imádom a kamerát, ő is imád engem” 🙂

2:57 perc alatt 29.73 km futottam, ez számításaim szerint 5:49 min / km átlag. Nem rossz végsősoron, külön öröm, hogy az utolsó harmad eredményével együtt is 6 min / km alatt maradtam.

Nem nagyon szoktunk komoly elvárásokkal érkezni versenyre, most sem volt másként, de minden téren pozitív kicsengése volt a Suhanj!6-nak. Jövőre is ott leszünk és a dobogóért fogunk harcolni, ugyanilyen felállásban.

A képekért nagy köszönet Király Vikinek! 😉

 

Fűzz hozzá véleményt!

Vélemény, hozzászólás?