Pappinto Gyros Faloda

14 Sze

Tegnap nyitás előtti állapotok között kóstoltuk meg a Pappinto Gyros Faloda finomságait 🙂

Bővebben gombra kattintva kis tárlatvezetés és ételfotók.

Palcsi barátunk és Balogh Pappinto Zoli gyrosost nyitnak holnap reggel. Jó érzékkel nyitás előtti kóstolásra hívták az ismerőseiket. A hely itt található

Nem voltunk restek, elmentünk. Kíváncsiak voltunk, na. Palcsi már korábban működtetett egy fagyizót, ahova sajnos nem jutottunk el, tehát a gyrosost mindenképpen meg akartuk nézni. Akár nyitás előtti állapotban is. Nem csalódtunk 😉

Szóval érkezés szombat este 19:00 körül. Óvatosan közelítünk a kék bódé felé, sötét van, nem nagyon tudjuk, jó helyen vagyunk-e? Palcsival régen találkoztunk már, de egy csupaszív fiú, most is nagy örömmel üdvözöl minket és ott tartózkodásunk során legalább 15-ször mondja el, hogy mennyire jó, hogy jöttünk. Minden zsír új: hússütő, gyros hús sütő, hűtők stbstb. Csilli – villi. Kicsit lelkiismeret furdalásunk van, hogy most ezt miattunk fogják összezsírozni, de már ennénk a gyros tálunkat. Amit nem fogunk, mert egy alkatrész hiányzik a sütőhöz. Kicsit csalódottak vagyunk, de oda se neki: akkor legyen dupla hambi. Palcsi kicsit ideges, mert végülis csak mi vagyunk az első vendégek, de különböző jól és kevésbé jól elhelyezett poénokkal próbáljuk oldani a feszültséget. Valahol mélyen mi is idegesek vagyunk, mert végülis mi vagyunk az első vendégek, ki tudja mit fogunk kapni és úgy neveltek minket a szüleink, hogy tisztességből mindent el kell fogyasztani vendégségben. 🙂

Mire ezeket végiggondoljuk kibontódnak a steril kések, előkerülnek az előre lefagyasztott húsok és a friss buci. Rostlap már serceg, Palcsi feldobja a húsokat, Pappintoék közben a mosogatót szerelik a háttérben (ezzel csak az autentikus nyitás előtti hangulatot próbálom lefesteni…:)), mi egyelőre nyugodtan várakozunk. Közben tzatziki szószt szagolunk, csípős szószt nézegetünk és beszélgetünk a vendéglátás csimborasszójáról. Palcsi még mindig feszült, dagad a nyakán az ér, egyszerűen nem bír szabadulni a gondolattól: mit fogunk szólni az első hambikhoz.

Óriás bűnözést viszünk közben véghez: elkészül a fűszeres krumpli és nyomjuk befelé. Telitalálat, nincsen rá jobb szó. Direkt ilyen lesz, mert ez még kihűlve is fogyasztható, nem úgy, mint a sima sült krumpli. (Később kihűlve is leteszteltük, tényleg jó volt még úgy is.)

Nem veszett el bennem egy étel fotózó művész, de egynek szerintem elmegy 🙂

Szóval kerül minden szépen a hambiba: uborka, hagyma, paradicsom, bacon (!!!), nagyon finom húspogácsa, saláta, tetszés szerinti szósz. Palcsi sütés közben nyomja a marketing szöveget, hogy a hús különleges ízvilágára majd figyeljünk etc, de ekkorra már olyan éhesek vagyunk alig várjuk, hogy elkészüljön.

Pár perc és készen is van a hambink. Belevetjük magunkat, Palcsi mint egy ketrecbe zárt oroszlán járkál körülöttünk 🙂 Nem tudom mire ez a nagy idegesség, mert igencsak jól sikerült az étel.

  • Krumpli: *****
  • Tzatziki: *****
  • Buci: *****
  • Hús mérete: *****
  • Hús sütése: *****
  • Zöldségek frissessége: *****
  • Üdítők változatossága és a kínálat eltalálása: *****

Elfogultak voltunk? Igen, mert Palcsit barátunknak valljuk. Szerepet játszott az elfogultság az értékelésnél? Egyáltalán nem. Aki ismer minket, tudja: (főleg én) kendőzetlenül mondunk véleményt. Nyitottak voltunk, nagy várakozásokkal mentünk Pappintoékhoz és nem csalódtunk hála Istennek. Palcsi és Zoli áldozatos munkájának meglesz a gyümölcse. Srácok, hamarosan megyünk gyros tálat is kóstolni 😉

Hajrá srácok, hajrá Pappinto Gyros Faloda!

 

Keressétek őket a FB-on is:

 

Fűzz hozzá véleményt!

Vélemény, hozzászólás?